Terug naar overzicht
Johanneke van der Kooij Johanneke van der Kooij
± 2 min

Wat kun je met een glazen container? 5 inspirerende toepassingen!

Een glazen container is een zeecontainer, waarbij de wanden zijn vervangen door raampartijen. Vanwege hun doorzichtigheid worden deze containers of units onder andere gebruikt om kostbare zaken ten toon te stellen, bijvoorbeeld als showroomcontainer. Maar u kunt ook een glazen container of unit huren voor heel veel andere (tijdelijke) toepassingen. We inspireren u graag met 5 bijzondere voorbeelden!

Een glazen container: showroomcontainer en nog veel meer!

Vanwege het open karakter van de glazen container, is zo’n unit heel geschikt om zaken in tentoon te stellen, en om op te vallen. We verzamelden 5 veelgenoemde toepassingen, waarmee u optimaal gebruikmaakt van de glazen container.

1.    Als showroomcontainer

Wilt u dat ene prachtige dure automodel tonen op bijvoorbeeld een autobeurs, een evenement of een andere openbare plek? Een glazen container is de manier om uw eyecatcher de aandacht te geven die het verdient.

2.    Als stand op beurzen en evenementen

Natuurlijk kan het voorlopig nog niet, maar we kijken graag vooruit! Een glazen container zet u dan ook succesvol in als stand op beurzen en evenementen. Ook voor kunst- of muziekfestivals is de container heel geschikt. Laat een muzikant of andere artiest hier een kleinschalige huiskamersessie uitvoeren, of maak van de container een ruimte voor een silent disco op een festival.

3.    Pop-upwinkel of -restaurant

Wilt u zodra het kan aan de slag met een tijdelijke pop-upstore, -restaurant of ander pop-upconcept? Wees zichtbaar met een glazen container. Een mooie kans om op te vallen tussen het reguliere winkelende publiek!

glazen container ingericht als pop-upstore

4.    Voor het tentoonstellen van kunst

Een glazen container is in het verleden ook al eens gebruikt om kunstobjecten te tonen.

5.    Als kantoorunit of glazen uitkijktoren

Een glazen container is natuurlijk ook prima geschikt als (tijdelijke) kantoorunit, bijvoorbeeld bij een verhuizing of als bouwkeet. Een kantoorunit is op oneindig veel manieren in te richten naar uw wens.  Nog een optie is om een volledig glazen unit aan te schakelen op een andere (bouw)unit. Zo creëert u een uitkijktoren of controle unit, waarmee u overzicht heeft over uw terrein. 

uitkijktoren van een glazen container

Hoe groot is een glazen container?

De container is net zo groot als een standaard zeecontainer, dit kan dus 10 ft of 20 ft zijn. Dit zijn de afmetingen van deze glazen containers:

      10ft     20ft
Hoogte  2.59m    2.59m
Breedte 2.44m     2.44m
Lengte 3.00m    

6.00m

Zo ziet het ontwerp van de glazen unit eruit:3d tekening van 20ft glazen container

Glazen container huren? Custom Rent!

Heeft u de container tijdelijk nodig, bijvoorbeeld voor een pop-uprestaurant, -winkel of evenement? Dan kunt u ook een glazen container huren. Bij Custom Rent zijn we hier flexibel in: al onze containers en units leveren wij binnen 1 dag op locatie. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.