Terug naar overzicht
Johanneke van der Kooij Johanneke van der Kooij
± 3 min

Pop-up store openen voor uw tentoonstelling of activiteit

Heeft u een webshop en wilt u die uitbreiden naar een vaste winkel, of wilt u producten of kunst tentoonstellen? Maar wordt u tegengehouden door de hoge kosten en drempel om een eigen winkelpand te beginnen? Test uw winkel door een pop-up store te openen. Een ideale manier om te testen of producten aanslaan en om naamsbekendheid te verkrijgen. Dit kan op diverse manieren en op diverse plaatsen, van winkelpand tot aan glazen container. We vertellen u graag meer!

Wat is een pop-up store?

Een pop-up store of winkel is een tijdelijke winkel. Uw winkel bevindt zich bijvoorbeeld in een leegstaand kantoorpand of winkelpand, of zelfs binnenin een winkel als store-in-store concept. De pop-up locatie kan onderdeel zijn van een winkelstraat buiten, maar denk ook aan een stationsgebied of zelfs een evenement of festival. 

Waarom een pop up store?

In een pop-up store lopen mensen makkelijk binnen. Het is nieuw, dus het maakt nieuwsgierig. Bovendien is de kans groot dat u een beperkte set producten heeft: limited edition dus, en dat wakkert kooplust aan. Als je daarbij nog een bijzondere beleving verkoopt, vertellen mensen elkaar erover en gaan ze elkaar meenemen. Een aantal redenen waarom je het liefst kiest voor het oprichten van een pop-up store:

  • Naamsbekendheid in korte tijd vergroten
  • Mond tot mond reclame
  • Testen welke producten wel of niet aanslaan
  • Nieuwe concepten uitproberen

Dus waar wacht u nog op? 

Op de juiste timing dus. Wanneer kun je het beste je pop up store openen? Vanzelfsprekend het liefst op drukke dagen, waarop er veel winkelpubliek op de been is. Denk aan:

  • Feestdagen (bijvoorbeeld rond Kerst)
  • Koopjesdagen als Cybermonday / Black Friday

Bovendien creëert u met unieke producten ook nog eens schaarste (het ‘op-is-op’-effect). Dus iedereen zal uw winkel willen bezoeken voordat die weer verdwijnt.

Hoe pak ik dit aan?

Er zijn een aantal mogelijkheden hoe je het lanceren van een pop-up winkel kunt aanpakken. U kunt de winkel bijvoorbeeld in een bestaand pand openen, zoals een leegstaand winkelpand of in een kantoor dat te huur staat. Daar is veel informatie over te vinden, de blog van de KvK legt dit heel mooi uit wat hierbij komt kijken. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden!

Pop-up tentoonstelling of activiteit in glazen container

Misschien heeft u namelijk wel een heel specifiek publiek in uw hoofd: bijvoorbeeld festivalgangers of kunstliefhebbers. U wilt bijvoorbeeld kunst verkopen op een beurs, museum of een tijdelijke piercing- of tattooshop opzetten op een rockfestival. Of u wilt uw restaurant testen op een food festival. Alternatieve opties zijn dan de pop-in of als pop-up container op een evenement. Denk dan eens aan een het huren van een glazen container. Het maakt nieuwsgierig, want mensen kunnen zien wat er binnen gebeurt. Bovendien is het een ideale manier om zaken te etaleren. Eerder zetten we die al 5 toepassingen van een glazen container uiteen in deze blog.

Waarom een glazen container huren in plaats van een 'vaste' pop up store?

  • Voordelig

Een glazen container of pop up container huren is relatief voordelig, in vergelijking met het openen van een pop-up store in een winkelpand. Daarom is die geschikter voor toepassing in kortere periodes (bijvoorbeeld een week).

  • Verplaatsbaar

Een container geeft je veel vrijheid in het bepalen van je locatie. Wel even eerst bij de gemeente of het evenement checken, natuurlijk.

  • Mooie etalageruimte

Vanwege de glazen wanden is de unit of container perfect voor een tentoonstelling van producten, kunstvoorwerpen of zelfs een kleinschalige toneelvoorstelling.

  • Geen ingewikkelde contracten

U zit niet aan een vaste huurlocatie vast, en dat betekent minder gedoe met contracten.

Meer weten over onze glazen units of containers? Neem contact op!

Heeft u interesse in het huren van een glazen unit of andere soort container? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.