Terug naar overzicht
Johanneke van der Kooij Johanneke van der Kooij
± 3 min

Werfkeet of mobiele schaftkeet: waar moet je rekening mee houden?

Denkt u erover om een werfkeet of mobiele schaftkeet te kopen, dan is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Uiteraard uw begroting en uw wensen voor de indeling. Maar er komen ook diverse praktische zaken kijken bij een eigen unit. Waar moet u precies allemaal aan denken als u een werfkeet of bouwkeet gaat kopen? We zetten het voor u op een rij.

1.    Wensen

Voor de keuze welke werfkeet u wilt kopen, moet u uiteraard weten wat precies uw wensen zijn voor de unit. Denk hierbij aan:

 • Mobiele werfkeet of schaftkeet, of een vaste keet
 • Stapelbaarheid van de unit
 • Afmetingen
 • De positie van ramen, deuren, tussenwanden
 • Meubilair zoals stoelen, tafels en andere accessoires
 • Wens voor electra, verwarming, keukenblok, sanitair, airco en meer

Bij Custom Rent stellen we een unit voor u samen die van alle gemakken voorzien is. Bel ons om te vragen wat de mogelijkheden zijn voor de indeling van uw keet.

2.    Vervoer

Heeft u zelf al het benodigde vervoer om de werfkeet te kunnen verplaatsen naar een bouwterrein? Of moet u hier mogelijk een oplegger of ander materieel voor huren? Iets om van tevoren goed over na te denken. Uiteraard is dit afhankelijk van het feit of u kiest voor een mobiele schaftkeet, die verrijdbaar is.

3.    Opslag

U zult ruimte nodig hebben om de bouwkeet te laten op het moment dat deze niet op een project staat. Heeft u deze ruimte niet, dan kunt u ook bij Custom Rent de ruimte huren. Wij hebben een groot terrein met genoeg ruimte voor uw bouwkeet.

4.    Onderhoud

Een eigen bouwkeet vereist ook dat u hier zelf onderhoud aan moet plegen. De unit is over het algemeen onderhoudsarm, maar deze moet natuurlijk worden schoongehouden. Denk hierbij ook aan eventuele reparaties aan elektra en sanitair die dan voor eigen rekening komen. Hiervoor zult u maandelijks een klein budget moeten reserveren. Gelukkig komen de structurele kosten een stuk lager te liggen dan de huurkosten die u voorheen had voor uw werfketen.

Werfkeet of mobiele schaftkeet kopen: de voordelen

U zult dus een aantal praktische zaken goed moeten regelen voor uw bouwkeet. Maar is dit eenmaal op de rit, dan gaat u echt merken dat u gaat profiteren van de eigen werfkeet. Dit heeft namelijk een heel aantal voordelen:

 • U heeft de indeling van de werfkeet helemaal zelf bepaald; u kunt uw werknemers dus beter bedienen dan met een standaardoplossing.
 • Omdat de keet nieuw is kan er weinig mis mee zijn. Er heeft immers ook nog geen slijtage opgetreden.
 • Op de lange termijn voordeliger; u haalt de kosten van de keet er op den duur uit.
 • Het geeft u de kans voor reclamebelettering op uw werfkeet. Een goed uithangbord voor uw bedrijf! En het mooiste: dit doen we er zelf bij, wat u enorm scheelt in de kosten.

Waarom een werfkeet kopen bij Custom Rent?

 • Razendsnelle levering dankzij ruime voorraad nieuw en gebruikte keten
 • Maatwerk binnen 7 weken leverbaar
 • Alles in eigen beheer: van bouw en inrichting tot en met belettering en natlakken in iedere RAL-kleur

Twijfel? Neem contact op!

Twijfelt u of de koop van een werfkeet verstandig is? Wij gaan u niet overhalen. We kunnen u wél helpen bij uw keuze, met een eerlijk advies. We zeggen het ook als we denken dat koop op dit moment niet de juiste keuze voor u is. Bel ons gewoon en leg uw situatie aan ons voor.