Terug naar overzicht
Gabriëla van der Hel Gabriëla van der Hel
± 3 min

Wat is er nodig om een container of unit aan te sluiten?

Er zijn verschillende soorten containers en units die aangesloten kunnen worden op het riool, de watervoorziening, de gasaansluiting en de elektriciteit. Zoals schaftunits, koelcontainers, sanitaire units, kassa units, schakel units en kantoorunits. Een schaftunit moet bijvoorbeeld aangesloten worden op elektriciteit door middel van een 400V 32A 5-polige buitenaansluiting, namelijk voor de verwarming en de verlichting. De sanitaire units moeten aangesloten worden op een watertoevoer, het riool en de elektriciteit. De kassa units moeten aangesloten worden op de elektriciteit voor de verlichting en de pin-automaten. Kortom: iedere container of unit heeft andere eigenschappen en moet correct worden aangesloten om optimaal te kunnen worden benut.

Rioolaansluiting, elektriciteitsvoorziening en watertoevoer op een evenementen- of bouwterrein

Wilt u voor een evenement of bouwproject containers of units tijdelijk aansluiten op de bestaande voorzieningen? Dan moet u dit aangeven bij het aanvragen van een evenementen- of bouwvergunning. Soms kunt u aansluiten op bestaande voorzieningen, maar het kan ook zijn dat uw gemeenten of nutsbedrijven een nieuwe voorziening moeten maken of dat u extra units moet huren.

Wilt u de sanitaire units aansluiten op het gemeentelijk rioolstelsel? De gemeente zorgt in principe gewoon voor het hoofdrioolstelsel, de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging. Custom Rent helpt u dan verder bij de verbinding van het gemeentelijke riool naar uw container. U kunt natuurlijk altijd portable toiletcabines huren.

Als er al een meterkast op de bouwlocatie aanwezig is, kunt u het energiebedrijf vragen of zij de stroomaansluiting in orde maken. Sommige energiebedrijven kunnen ook een bouwmeterkast leveren, bijvoorbeeld met verschillende hoofdschakelaars. U kunt ook vragen of zij een zwerfkast of verdeelkast leveren, om de energie op het terrein te veilig te verdelen. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een aggregaat of een generator. Custom Rent adviseert u graag bij het maken van de juiste keuzes hierin.

Voor de watertoevoer kunt u ervoor kiezen om watertanks of bepaalde watertechniek oplossingen, zoals een waterverbeteringsunit, te plaatsen op uw evenementen- of bouwterrein. Soms is het ook mogelijk om op het bestaande waternet aan te sluiten. Custom Rent komt ook langs op locatie om de mogelijkheden te bekijken voor onze containers en units.

Custom Rent zorgt voor het transport, de plaatsing en de aansluiting

Een container of unit via Custom Rent bestellen? Dat kan! U kunt op ons rekenen voor een snelle bezorging op locatie. Ook zullen wij uw gehuurde unit volledig aansluiten, zodat u daar geen omkijken naar heeft. Klik hier voor meer informatie over het huren van onze verschillende units en containers:

Liever direct contact? Dat kan ook! Geef ons een belletje, want onze medewerkers staan u graag te woord!