Terug naar overzicht
Melanie Thijm Melanie Thijm
± 2 min

Ontdek de vele voordelen van een pop-up store

Hoe kun je als ondernemer jouw product of dienst onder de aandacht brengen zonder de hoge kosten en risico’s van een vast winkelpand? Een pop-up store kan dan de oplossing bieden. Pop-up stores zijn tijdelijke winkels die op verschillende locaties kunnen worden geplaatst. In deze blog bespreken we de voordelen van het openen van een pop-up store in vergelijking met een vast winkelpand en de verschillende manieren waarop een pop-up store gebruikt kan worden. We bespreken ook hoe je het opzetten van een pop-up store het beste kunt aanpakken en waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een locatie.

Een pop-up store biedt veel voordelen ten opzichte van een vast winkelpand. Een van de belangrijkste voordelen is dat een pop-up store snel en gemakkelijk kan worden opgezet en afgebroken. Zo kan een pop-up store binnen een dag worden geplaatst en kan het de volgende ochtend weer worden opgehaald. Dit maakt een pop-up store ideaal voor tijdelijke evenementen en beurzen. Een ander voordeel van een pop-up store is dat het kan worden voorzien van een stroomvoorziening aan de buitenkant, waardoor je meteen binnen in de pop-up store gebruik van kan maken van verlichting en verwarming. Bij een vast winkelpand is dit niet mogelijk.


Verschillende manieren waarop een pop-up store gebruikt kan worden


Een pop-up store kan op verschillende manieren worden gebruikt. Zo kan het dienen als tentoonstelling van een product, bijvoorbeeld als kunst of art gallery. Een pop-up store kan ook fungeren als een mobiele etalage. Hierbij kan de pop-up store voorzien worden van grote glazen ramen, waardoor het product van alle kanten te bewonderen is. Zo is het bijvoorbeeld een keer gedaan voor een nieuw model van BMW. Een pop-up store kan daarnaast ook worden gebruikt om nieuwe producten te testen en naamsbekendheid te vergroten. Zo biedt het de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende producten en concepten voordat je besluit om een vast winkelpand te openen.


Huren van een glazen container voor een pop-up tentoonstelling 


Een pop-up store kan op verschillende locaties worden geplaatst. Een glazen container kan bijvoorbeeld een uitstekende keuze zijn voor een pop-up tentoonstelling of activiteit. Een glazen container is relatief voordelig in vergelijking met het openen van een pop-up store in een winkelpand. Daarom is het geschikter voor toepassingen in kortere periodes, bijvoorbeeld voor een week. Een container is bovendien verplaatsbaar, waardoor je veel vrijheid hebt in het bepalen van de locatie. Het biedt ook een mooie etalageruimte, omdat het vanwege de glazen wanden perfect is voor een tentoonstelling van producten, kunstvoorwerpen of zelfs een kleinschalige toneelvoorstelling. Ook zit je niet aan ingewikkelde contracten vast, omdat je niet aan een vaste huurlocatie vastzit.


Het kiezen van een locatie voor een pop-up store


Bij het kiezen van een locatie voor een pop-up store zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Zo moet de locatie toegankelijk zijn voor de toelevering met de vrachtwagen en moet er bij de gemeente de benodigde vergunning worden aangevraagd. Het is ook belangrijk om van tevoren te bedenken hoeveel vierkante meter je nodig hebt voor je pop-up store. Een goede planning en afstemming met de betrokken partijen is daarom van groot belang. Het kan verstandig zijn om advies te vragen aan een specialist in het plaatsen van pop-up stores.


Het opzetten van een pop-up store


Het opzetten van een pop-up store kan op verschillende manieren worden aangepakt. Zo kan de winkel in een bestaand pand worden geopend, zoals een leegstaand winkelpand of een kantoor dat te huur staat. Het kan echter ook op alternatieve manieren, zoals het huren van een glazen container. Het is daarbij belangrijk om vooraf een goed plan te maken en te bedenken wat je wilt bereiken met de pop-up store. Dit kan bijvoorbeeld het vergroten van naamsbekendheid of het testen van nieuwe producten zijn.


Helemaal flexibel met een pop-up store


Een pop-up store kan een ideale oplossing zijn voor ondernemers die hun naamsbekendheid willen vergroten en hun producten willen testen zonder de hoge kosten en risico’s van een vast winkelpand. Een pop-up store biedt veel voordelen ten opzichte van een vast winkelpand, zoals de flexibiliteit en de mogelijkheid om snel en gemakkelijk te worden opgezet en afgebroken. Een pop-up store kan op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld als tentoonstelling van een product of als mobiele etalage. Het huren van een glazen container kan daarbij een goede optie zijn. Het is echter wel belangrijk om goed na te denken over de locatie en het opzetten van de pop-up store, zodat het doel van de store ook daadwerkelijk wordt behaald. Het kan daarbij verstandig zijn om advies te vragen aan een specialist in het plaatsen van pop-up stores.