Terug naar overzicht
Gabriëla van der Hel Gabriëla van der Hel
± 3 min

Wat kan je allemaal met een tweedehands zeecontainer doen?

Een zeecontainer een tweede leven inblazen? Goed plan! Door de robuuste uitstraling, de standaard maten en de wind-en waterdichte eigenschappen zijn containers razend populair aan het worden. Deze relatief goedkope oplossingen worden omgetoverd tot studio, atelier en tuinhuis. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos!

Zeecontainers met of zonder CSC certificering

Zeecontainers worden eigenlijk gebruikt om goederen en materialen over de hele wereld te verschepen en moeten hiervoor een CSC certificering hebben. Als een container vijf jaar na de CSC check niet meer aan de strenge eisen voldoet, kan deze niet meer veilig ingezet worden op vrachtschepen. Een container kan natuurlijk door gebruik, het laden of het lossen beschadigd zijn geraakt en dan kan de isolatie of de waterdichtheid niet meer gegarandeerd worden. Dit kan leiden tot beschadiging van de producten die erin vervoerd worden, maar ook voor milieuvervuiling zorgen. Zo'n zeecontainer kan nog wél worden gebruikt voor andere doeleinden. 

Veelzijdige toepassingen zeecontainer 

  1. Opslagcontainer - Dit is de meest voorkomende toepassing van een tweedehands zeecontainer. Bijvoorbeeld om een voorraad goederen of meubels in op te slaan tijdens eens verhuizing of renovatie. Een opslagcontainer houdt de spullen droog en veilig opgeborgen.

  2. Pop-up store of stand - Is onmisbaar op een stand bij een evenement of beurs om gasten of potentiële nieuwe klanten te ontvangen. Een barcontainer of store is volledig te voorzien van eigen branding, meubels, luifels en vlaggen. Ook onze gehuurde zeecontainers kunnen we helemaal voor u customizen.

  3. Werkplaatscontainer - Een zeecontainer kan prima gebruikt worden als een werkruimte op een bouwplaats. Om even te vergaderen of verfspullen, bouwmaterialen of gereedschap in op te slaan. Een gereedschapsrek, stellages of een werkbank zijn ook makkelijk in te bouwen in een opslagcontainer. Verder is een werkplaatscontainer standaard voorzien van een elektriciteitsaansluiting en verwarming.

  4. Zwembad - Een container te gebruiken als fundering voor een zwembad in de tuin is betaalbaar, duurzaam en snel. De container kan in de grond gegraven worden, maar kan ook een verplaatsbaar en tijdelijk zwembad zijn. Ook is de watertemperatuur in de container goed te reguleren.

  5. Containerwoning - Een standaard 20ft zeecontainer is ongeveer 14m2 en een standaard 40ft zeecontainer komt uit op ongeveer 30m2. Hier kan dus goed een tiny house of studio in worden gemaakt. Ook kunnen containers op elkaar worden geplaatst om bijvoorbeeld een studentencomplex te vormen, zoals in Amsterdam dat al wordt gedaan (studenten-containercampus de Wenckehof).

Een tweedehands zeecontainer huren

Via Custom Rent huurt of koopt u een tweedehands zeecontainer. Neem nu contact op om de beste containers te bespreken. Direct een opslagcontainer of festivalcontainer huren? Dat kan ook!