Terug naar overzicht
Eva van der Schans Eva van der Schans
± 3 min

Opslagcontainer huren: de slimme & voordelige keuze

Een opslagcontainer huren is in allerlei gevallen een slimme keuze. Of u nu een evenement organiseert, een bouwplaats inricht of simpelweg wat extra opslagruimte nodig hebt, een opslagcontainer biedt uitkomst. In deze blog gaan we dieper in op het huren van een opslagcontainer en leggen we uit waarom het huren van een container bij Custom Rent de beste keuze is.

 

Wanneer een opslagcontainer huren?

Een opslagcontainer huren kan voor diverse doeleinden. Bij evenementen kan zo’n container dienen als opslagruimte voor kabels, geluidsinstallaties, gereedschap, kleding en meer. In de bouwsector zijn opslagcontainers onmisbaar voor het opslaan van benodigdheden als gereedschap, bouwmaterialen en werkkleding.

 

Een opslagcontainer huren of kopen?

Twijfelt u of u een opslagcontainer wilt huren of juist kopen? Bijvoorbeeld omdat u verwacht er langdurig gebruik van te maken? Wij begrijpen uw afweging. In de meeste gevallen is een opslagcontainer huren echter voordeliger dan er een kopen. De prijzen van containers kunnen sterk variëren, terwijl de huurtarieven redelijk stabiel blijven. Pas wanneer u een container meer dan 3 jaar gebruikt, is het goedkoper om de opslagcontainer zelf aan te schaffen. Onder onze klanten bedraagt de gemiddelde huurperiode van een opslagcontainer een half jaar; in veel gevallen is het dus slimmer om een opslagcontainer te huren.

Een ander voordeel van huren vergeleken met kopen is de flexibiliteit die u ermee wint.

 Wanneer u een opslagcontainer huurt, kunt u er gebruik van maken zo lang als nodig is. Is uw evenement of bouwproject afgelopen? Dan bent u zo weer van de container af en heeft u er geen omkijken meer naar.

 

Een opslagcontainer huren bij Custom Rent

Overweegt u een opslagcontainer te huren? Wij helpen u graag. Snelheid en efficiëntie staan bij onze service voorop. Dat merkt u op de volgende manieren:

 • Snelle reactie. Dient u een offerteaanvraag bij ons in? Dan krijgt u binnen 24 uur reactie van ons—meestal al binnen enkele uren.
 • Flexibele huurperiodes. Bij ons kunt u rekenen op een huurperiode op maat. Voor een periode vanaf 7 dagen kunt u een opslagcontainer bij ons huren, zo lang als nodig is. Zo ondersteunen we u graag bij kortdurende evenementen, maar ook langlopende bouwprojecten.
 • Snelle levering. Bent u akkoord met de offerte? Dan kunnen we de container 2 dagen later al leveren. Eén van onze chauffeurs rijdt dan met de container naar uw locatie.
 • Deskundige en efficiënte plaatsing. Onze ervaren chauffeurs zijn gespecialiseerd in het plaatsen van containers. Zij zorgen voor een vlekkeloze levering en zien erop toe dat de container netjes waterpas wordt geplaatst.

 

Waar moet u op letten bij het huren van een opslagcontainer?

Wilt u een opslagcontainer huren? Dan is het goed om de volgende aandachtspunten in gedachten te houden:

 • De locatie waar de opslagcontainer komt te staan moet bereikbaar zijn met een vrachtwagen, zodat onze chauffeur de container op de juiste plek kan plaatsen.
 • De ondergrond waarop de container komt te staan moet vlak zijn. Is dit niet het geval? Dan kunnen wij u helpen de bodem op te vullen of te vereffenen, zodat de container alsnog waterpas komt te staan.

 

Ons aanbod: verschillende typen opslagcontainers

Bij Custom Rent vindt u verschillende maten opslagcontainers. Wij verhuren containers met de onderstaande buitenmaten:

 • 6 ft (1,98m x 1,95m x 1,91m)
 • 8 ft (2,27m x 2,10 x 2,05m)
 • 10 ft (2,98m x 2,44m x 2,59m)
 • 20 ft (6,06m x 2,44m x 2,59m)
 • 40 ft (12,20 x 2,44m x 2,59m)

Alle containers hebben dezelfde uitvoering: dichte wanden, zonder ramen en voorzien van twee openslaande deuren.

Benieuwd naar uw investering?

Bekijk hier ons actuele prijzenoverzicht

 

Opslagcontainer huren? Neem contact op

Of u nu een groot evenement organiseert of extra opslagruimte nodig hebt voor uw bouwproject: een opslagcontainer huren bij Custom Rent is altijd een slimme keuze. Hebt u vragen over het huren van een opslagcontainer, of bent u op zoek naar advies? Neem gerust contact op, wij helpen u graag!

Neem contact op