Terug naar overzicht
Eva van der Schans Eva van der Schans
± 3 min

Kunststof of stalen rijplaten huren: wanneer kiest u voor welke?

Heeft u een stevige ondergrond nodig voor uw evenement? Zoekt u een solide basis om een container op te plaatsen? Of wilt u uw grasveld of bouwterrein beschermen tegen het aan- en afrijden van vrachtwagens? Dan zijn rijplaten de oplossing. Bij ons kunt u zowel kunststof als stalen rijplaten huren. Maar wanneer kiest u voor welke? In deze blog vertellen we u graag meer over de voordelen van elk type en hoe u de beste keuze maakt.


Kunststof rijplaten huren: lichtgewicht & praktisch

Bent u op zoek naar een lichtgewicht oplossing die handig is in gebruik? Dan is kunststof rijplaten huren een ideale optie. Dankzij hun lichte gewicht en formaat van 3 bij 1 meter kunt u ze gemakkelijk zelf leggen, vervoeren en opslaan. Dit biedt u veel gemak en flexibiliteit. Anderzijds betekent dit dat deze platen vooral geschikt zijn voor minder zware belasting. Bijvoorbeeld als ondergrond voor containers op een bouwplaats of voor de aanrijroute van lichtere vrachtwagens op een evenementenlocatie. Kunststof platen leveren wij vaak op stapel, waarna u ze zelf kunt plaatsen.

 

Stalen rijplaten huren: robuust & solide

Voor zwaardere klussen biedt stalen rijplaten huren uitkomst. Deze platen zijn 5 of 6 bij 1 meter en zijn geschikt voor het ondersteunen van zwaar (bouw)transport, containers en materieel. Door hun afmeting en gewicht zijn ze een stuk minder handzaam dan de kunststof varianten. Wilt u bij ons stalen rijplaten huren? Dan komen we ze met speciaal transport en een kraan leveren en plaatsen, precies waar u ze wilt hebben.

 

Rijplaten huren bij Custom Rent: wij denken met u mee

Bij Custom Rent staan we voor een persoonlijke aanpak. We denken graag met u mee over de beste keuze voor uw project. Afhankelijk van de aard en zwaarte van uw werkzaamheden adviseren wij u over meest geschikte oplossing, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. We raden u bijvoorbeeld vaak aan om een aantal extra rijplaten te huren. Zo bent u voorbereid op onvoorziene omstandigheden, zoals verslechtering van de ondergrond wegens regen, zonder dat u later extra platen hoeft te bestellen en dus extra kosten moet maken.

 

Onze service op maat: snel & efficiënt

Bij Custom Rent weet u altijd waar u aan toe bent. Bij ons kunt u rekenen op:

  • Flexibele huurperiodes. Bij ons kunt u al vanaf één week kunt stalen of kunststof rijplaten huren, zo lang u ze nodig heeft. Wij hanteren geen maximale huurtermijn.
  • Binnen één dag reactie. Dient u een offerteaanvraag bij ons in? Dan geven wij u binnen 24 uur reactie—meestal al binnen enkele uren.
  • Snelle levering. We kunnen de rijplaten al binnen enkele dagen leveren. De kunststof platen leveren wij vaak op stapel; de stalen rijplaten leggen we altijd voor u uit. Aan het einde van de huurperiode halen we de platen ook weer op.

 

Stalen of kunststof rijplaten huren? Neem contact op

Of u nu een lichtere of zwaardere ondergrond nodig heeft: bij Custom Rent vindt u wat u zoekt. Vraag hier een offerte aan of bel ons op 0182 76 40 08 voor direct contact. Samen zorgen we voor een stevige basis van uw project.

Twijfelt u nog tussen kunststof of stalen rijplaten? Neem ook dan gerust contact op! Ons team voorziet u graag van advies op maat.

Bekijk ons volledige aanbod rijplaten