Terug naar overzicht
Johanneke van der Kooij Johanneke van der Kooij
± 0 min

Bouwkeet vervoeren: hoe doe je dat?

Een bouwkeet of schaftkeet die je makkelijk kunt vervoeren is ideaal voor langdurige buitenklussen. We hebben het dan over een snelverkeer bouwkeet, waarmee je over de weg kunt rijden. De snelverkeer schaftwagen leveren wij standaard met kenteken, want dit is verreweg het meest praktisch. Met zo’n verrijdbare keet heb je je schuilplek (en optioneel toilet) altijd bij je. In deze blog gaan we in op de mogelijkheden voor een mobiele schaftwagen bij Custom Rent.

Vervoer je schaftkeet makkelijk met de werkbus

Een snelverkeer bouwkeet kun je op een bouwplaats- of terrein verplaatsen, én je hoeft niet meer na te denken over het vervoer. Want de schaftkeet heeft een eigen kenteken, dus je kunt er gewoon de weg mee op. Ideaal. Zo vervoer je de keet makkelijk met je eigen auto (let hierbij op het maximale trekgewicht!), bedrijfswagen, of SUV. Al onze snelverkeer schaftketen zijn gekeurd door de RDW. Je mag ook de snelweg op, maar de maximumsnelheid die je met de wagen achter je mag rijden is 80 kilometer per uur.

Afmetingen en gewicht van een mobiele schaftkeet

Een bouwkeet of schaftkeet met kenteken hebben wij in verschillende afmetingen en uitvoeringen beschikbaar:

  • 3.50 meter open ruimte uitvoering. Gewicht: 720 kg.
  • 4.00 meter uitvoering met berging. Gewicht: 1.350 kg.
  • 4.00 meter uitvoering met berging en toilet. Gewicht: 1.450 kg.

Het voordeel van de lichtste en kleinste uitvoering is dat je die zonder BE-rijbewijs mag vervoeren. Bij de laatste twee is dit wel het geval, maar die bieden wel een stuk meer ruimte. De wagen met toilet wordt bij ons veel verhuurd en daarbij zit zelfs een wekelijkse reinigingsservice.

Standaardinrichting schaftwagen

De schaftwagens zijn standaard voorzien van verlichting, verwarming, 1 tafel met 6 stoelen of 1 tafel met aan beide zijden een bankje. Zie de afbeeldingen hieronder van deze verschillende inrichtingen. 

binnenkant schaftwagen met een tafel met aan weerszijden een bankje binnenkant schaftkeet met een tafel met 6 stoelen

Weten wat zo’n tijdelijke keet kost? Bekijk hier de prijzen voor het huren van een schaftwagen.

Aan welke klanten verhuren we de mobiele bouwkeet het meest?

We verhuren de bouwkeet uiteraard aan organisaties die veel buiten werken. Denk hierbij aan bedrijven in de bouw/ aannemerij, schilders, de tuinbouwbranche, en hoveniers. Maar ook ondernemingen in de evenementensector maken regelmatig gebruik van onze bouwketen of schaftketen, als ze bijvoorbeeld bezig zijn met de opbouw van een evenement.

Interesse?

Wil je meer weten over een bouwkeet die je over de weg kunt vervoeren, en de technische eigenschappen hiervan? Ga dan naar de pagina schaftwagen, of bel ons.